Videopoker-guide

Videopoker påminner mycket om videoslots men på videopokermaskinerna slumpas spelkort istället för symboler och du vinner enligt pokerprincipen. När du spelar videopoker kan du även använda dig av en av de fördelar pokerspelet har: oddskalkylerandet, men observera att du bara kan kalkylera odds på de videopokermaskiner som har alla 52 kort representerade på spelhjulen. Nu ska du få en liten spelguide som visar dig hur du spelar det allra mest omtyckta videopokerspelet Jacks or Better.

Spela videopoker – steg för steg

  1. Välj ut en videopokermaskin och välj hur många rader du vill spela på. Om du spelar på flera rader kan du vinna på flera pokerhänder samtidigt. Välj även hur mycket du vill spela för.
  2. Klicka på snurra eller spin så slumpas spelkorten. I bästa fall har du redan nu en eller flera vinnande händer. Den lägsta vinnande handen är par i knekt.
  3. Lås de kort du vill behålla så att du kanske kan förbättra din hand, men ibland kanske det inte är så enkelt att veta vilka kort man bör låsa. Om du till exempel har fått par i knekt och låser dem har du garanterat vunnit videopokermaskinens lägsta vinst, och kanske vinner ännu mer om du förbättrar din hand genom att få ett tretal i knekt eller bättre. Men anta att du även har fått fyra kort i samma färg, då har du ett svårt val. Antingen behåller du dina knektar eller så struntar du i paret och satsar på färg istället vilket kan ge dig en riktigt fin vinst. Det är nu du kan kalkylera dina odds, till exempel med hjälp av en oddskalkylator på nätet. Ibland kan det emellertid vara frestande att spela mot oddsen och kasta en vinnande hand om du kan vinna riktigt stort.
  4. Snurra igen. Efter det andra snurret är spelet slut och nu vet du hur mycket du har vunnit om du har vunnit.  När du har spelat klart på videopokermaskinen förs de eventuella vinstpengarna över till ditt casinokonto som du antingen kan spela mer för eller plocka ut.